VÅRT GYM ÄR TILL FÖR ALLA


Gymhörnan är ett familjärt träningscenter med stora ambitioner, ni hittar oss på Storgatan 1 i Emmaboda. Vi vill ge alla medlemmar ett glatt öga och ett personligt bemötande vid varje träningstillfälle. Hos oss ska du helt enkelt känna dig som hemma! Har ni frågor eller funderingar tveka aldrig att lyfta dem!


// Pelle & Micke

                         HÖRNBODEN 1909

På denna tomt där Gymhörnan idag ligger låg en gång i tiden ett bageri ägt av Ida S Lindberg. Hon drev bageriet från år 1882 fram tills dess att det brann ner 1887. Därefter förblev tomten obebyggd ända fram till 1909 då den drivne grosshandlaren Axel Neikter lät bygga ett affärshus där verksamheten bedrevs under namnet Neikter & Rosén. Det var en diversehandel som handlade med mat tyger och skor. Tygförsäljning var specialområdet och tidigare hade denna försäljning skett i huvudaffären söder om järnvägen men flyttades till denna affär som kom att få namnet Hörnboden. Givetvis fanns under denna tid en skräddare på plats som såg till att kunderna oavsett kroppsform fick precis det de önskade.


Under sommaren 1929 lät medarbetarna Bernhard Jaensson och Tor Johansson på eget bevåg beställa hem 15 blå cheviotkostymer av märket Kabom. De lades ut för allmänt beskådande i skyltfönstret och succén var given. Den färdigsydda kostymen blev affärens stora artikel och ledde så småningom till att Hörnan blev en ekiperingsaffär.
1930 köptes huset av virkeshandlare K W Johansson som tillsammans med Bernhard Jaensson som då blev butikschef bildade bolaget AB Bernhard Jaensson. Bernhard som var gift med Johanssons dotter Wennie såg till så att Hörnan försågs med en lägenhetsvåning över butiken där paret bodde fram till 1951. År 1960 övertogs affären av Lars-Olof Kroon och Åke Johansson vilka tillsammans drev rörelsen fram till år 1980då Kroon ensam ägare.


Den 28.e februari 2014 skrevs på nytt historia då Kroon sålde fastigheten till oss via vårt bolag PM Sund Förvaltning AB. Fastigheten fick under en kort tid genomgå en omfattande ombyggnad från butik till gym med allt som detta kräver.


GYMHÖRNAN öppnades upp den 2 maj samma år.